Még mindig napi 8 órákat vagy távol a családodtól? Akkor ez a cikk neked szól!

Számodra mit jelent a munka és a magánélet egyensúlya? Sokan egyszerűen nem tudnak határokat szabni, és a rengeteg túlórát sok esetben a család, a gyerekek szenvedik el. Miért fontos az egészséges egyensúly? Gondolj csak bele, hogy milyen érzés az, amikor elég időt szánsz a munkára anélkül, hogy túlhajszolnád magad, és mellette a látod a gyerekeidet is felnőni! Ha számodra is ez lenne a cél, akkor itt az ideje változtatnod!

Már gyerekeknél is megjelennek a kiégés jelei, így, ha szülőként olvasod ezt a cikket, akkor nem kell magyaráznunk, hogy mennyire fontos az együtt töltött, minőségi idő.

A távmunkát sokan még mindig ördögtől valónak gondolják, pedig lehetőséget ad arra, hogy több időt tölts a családoddal. Lássuk be, egy dolgozó szülőnek nem mindig könnyű zsonglőrködni az ingázás és a családi kötelezettségek között. Éppen ezért az otthoni munkavégzés sok szülő számára vonzó lehetőséget kínál.

Azt akarod, hogy rámenjen a magánéleted?

Cégvezető vagy, és állandóan túlórázol? Hidd el, hogy a napi 10-12 órás munkaidő nem vezet sehova! És ez igaz a kollégáidra is.

Add meg az alkalmazottaidnak azt a szabadságot, hogy jobb teljesítménnyel dolgozhassanak! Pozitív ösztönzéssel több idejük marad a családjukra, ezáltal jobb lesz a közérzetük, és kevésbé lesznek frusztráltak. Növeld az elégedettséget és csökkentsd az elégedetlenséget, – így megalapozhatod a lojalitást, ami mostanában egyre inkább sérül!

Otthonról dolgozni, és az otthoni tennivalókkal foglalkozni két különálló dolog. Az egyensúly megtalálása pedig kihívást jelenthet, különösen, amikor a munkahelyi kötelezettségek és a családról való gondoskodás közötti harmóniát kell megtalálnod. Pedig ez elengedhetetlen annak érdekében, hogy ne égj ki idő előtt. Arról nem is beszélve, hogy milyen károkat okozhat a családi életben a rengeteg túlóra, amit az irodában töltesz. Lásd be, hogy muszáj változtatnod!

Mi az egészséges egyensúly a munka és a család között?

Tudjuk, hogy a távmunkához fegyelemre, elkötelezettségre és jobb időgazdálkodásra van szükség, mivel az otthoni munkavégzést negatívan befolyásolhatja, ha a munka és a magánélet egyensúlya nem megfelelő.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a munkavállalók a jobb munka-magánélet egyensúlyt nevezik meg a legfőbb oknak, amiért otthonról dolgoznak. Azok, akik megtalálják az arany középutat, boldogabbak és kevésbé stresszesek. A boldog munkavállalók pedig motiváltabbak és produktívabbak.

A távmunkával a szülők is jól járnak, hiszen jobban és könnyebben tudnak odafigyelni a családjukra. Szerencsére egyre több cég alakít ki olyan irányelveket, amelyek segítik a távmunkában dolgozó szülőket a munka és a magánélet egészséges egyensúlyának megteremtésében.

Hogyan tartsd meg az egyensúlyt, az otthoni munkavégzés mellett?

Az otthoni munkavégzés során a munka és a magánélet egyensúlyának fenntartása változik, attól függően, hogy milyen a környezeted, a családi állapotod, hány gyereked van és mik jelenleg a prioritásaid az életedben. A következő tippek segíthetnek abban, hogy produktív maradj, miközben az otthoni munka által kínált egyensúlyt is élvezheted!

Állíts fel prioritásokat!

Kezdd azzal, hogy megszabadulsz az időpazarló tevékenységektől és emberektől, amelyek nem adnak értéket a mindennapjaidhoz! Tanulj meg nemet mondani, hogy legyen időd magadra és a fontos dolgokra! Döntsd el, mikor mi élvez prioritást, hogy elérhesd a céljaidat!

Különítsd el az „irodádat” az otthonodtól!

Ne dolgozz az ágyból vagy a kanapéról! Keress egy külön helyet a munkaeszközeidnek, ahol természetes fény ér, és ahol csendben tudsz koncentrálni! Ez segít megteremteni a munkaidő és a szabadidő közötti határt.

Hozd létre és tarts be egy rutint!

A kialakított rutin segít abban, hogy strukturáltan dolgozz. Kezdd a napot úgy, mintha irodába mennél: zuhanyozz, reggelizz, és kezdj el dolgozni egy meghatározott időben! Használj alkalmazásokat, hogy jobban szervezhesd az idődet!

Viselj megfelelő ruházatot!
Öltözz fel úgy, mintha irodába mennél! Ez növeli a produktivitást, szemben azzal, ha egész nap pizsamában maradsz.

Kapcsolódj ki!

Tudd, mikor kell befejezni a munkát! Használj időkövető alkalmazásokat, hogy értesítést kapj a munkaidő végéről! Zárd be az „iroda ajtaját”, és ne nézd az e-mailjeidet munkaidőn kívül!

Rendszeresen tisztítsd ki a fejed!

Tarts szüneteket a nap folyamán, hogy friss maradj! Egy rövid séta, testmozgás vagy kávészünet segíthet abban, hogy újult erővel térj vissza a munkához.

Találj időt a szórakozásra!

Fontos, hogy időt szánj a szórakozásra és a családodra. Menj el egy-két italra a barátokkal, vagy szervezz közös programokat a szeretteiddel! Ez segít fenntartani a mentális és fizikai egészségedet.

Kommunikáljatok gyakran!

Tartsd a kapcsolatot a kollégáiddal, hogy ne érezd magad elszigeteltnek! Ha egyedül dolgozol, akkor törekedj arra, hogy minél több személyes találkozót szervezz! Használj emellett olyan kommunikációs eszközöket, mint a Slack vagy a Skype, hogy kapcsolatban maradj velük!

Cégvezetőként a Te felelősséged a változtatás

Egyre több felmérés mutatja, hogy a távmunka sikeres mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára. A hely és a munkaidő rugalmassága lehetővé teszi, hogy bárhonnan dolgozhassanak, ahonnan csak akarnak, így ez a modell egyre népszerűbbé válik. Különösen a családos munkavállalók számára előnyös, mivel több időt tölthetnek a gyerekeikkel és jobban ápolhatják az emberi kapcsolataikat.

A távmunka előnyei

  • Fokozott munkahelyi elégedettség: a távmunka növeli az elégedettséget és csökkenti a munkavállalói fluktuációt.
  • Nagyobb rugalmasság: a hely és az idő rugalmassága miatt a munkavállalók jobban érezhetik magukat.
  • Jobb munka-magánélet egyensúly: több idő marad a gyerekekre és az emberi kapcsolatokra.
  • Csökkentett stressz és kiégés: az otthonról dolgozók kevésbé stresszesek és jobban teljesítenek a munkában.

Technológiai támogatás az akadályok leküzdésére

Számos eszköz és technológia – például a softphone – támogatja a távmunkában dolgozók közötti kommunikációt és együttműködést, megszüntetve a távolságok jelentette akadályokat.

A világjárvány során sokan rájöttek arra, hogy a produktivitás útjába nem állhat az otthoni munkavégzés. Sokkal inkább elősegíti azt, hogy a kollégák jobban teljesítsenek, hiszen a jól megszokott, kényelmes környezetükben dolgozhatnak.

Gondoltad volna például, hogy egy felmérés szerint a munkavállalók 39%-a fontolóra venné a felmondást, ha a munkáltatójuk nem lenne rugalmas a távmunkával kapcsolatban? A távmunka bevezetése tehát nemcsak a produktivitást segíti elő, hanem támogatja a legjobb tehetségek megtartását is.

Hogyan támogat a softphone a távmunkában?

Nem kérdés, hogy a távmunka, napjaink munkaerőpiacának új kihívása, melyről megoszlanak a vélemények a cégvezetők és a HR szakemberek között. Azonban a világjárvány sokunkat ráébresztett arra, hogy újragondoljuk a munkavégzésről és a hatékony munkáltatói folyamatokról alkotott elképzeléseinket.

Míg korábban a munkanapok fix munkaidőben teltek, ma már a törzsidő és a rugalmas munkaórák, a távmunka és a hibrid munkavégzés váltak normává. A hibrid munkavégzés pedig lehetőséget ad arra, hogy a munkanapok egy részét az irodában, a másik részét otthon töltsék az alkalmazottak, ami alacsonyabb működési költségeket, nagyobb rugalmasságot és hatékonyabb munkavégzést eredményezhet. Családosok számára pedig különösen előnyös, hiszen így elegendő idő jut a gyermekekre is.

Már egy két apró változtatás is elegendő a cégkultúrában annak érdekében, hogy a mindennapok kiegyensúlyozottan teljenek. A siker kulcsa pedig nem más, mint a megfelelő vezetői szemlélet, és a megbízható infokommunikációs technológia, mellyel fenntarthatod a kollégák motivációját.

A softphone, egy szoftver alapú IP telefonszolgáltatás, amely korlátlan beszélgetést biztosít minden belföldi nem emelt díjas hálózat esetén, lehetővé téve, hogy a munkatársak bárhonnan és bármikor egyeztethessenek, megszüntetve ezzel a fizikai távolságokat. Ez a technikai hátter kulcsfontosságú az ügyfélkapcsolatok és az ügyfélélmény elősegítésében, miközben az emberi kapcsolatok sem sérülnek.

A felhő alapú IP-alközpontok egyszerűen alkalmazhatók és támogatják a munka-magánélet egyensúlyát, valamint a dolgozói hatékonyságot, miközben komoly versenyelőnyt biztosítanak a cégek számára.

Kevesebb irodai túlóra, több idő a családdal, kiegyensúlyozottabb alkalmazottak, alacsonyabb fluktuáció- mindez könnyen megvalósítható a H1 Komm segítségével! Lépj velünk kapcsolatba, és tapasztald meg, hogyan segíthet vállalkozásodnak a softphone!

Oszd meg cikkünket a kedvenc csatornádon, vagy küldd el az ismerőseidnek!

Twitter
Pinterest
Facebook
LinkedIn

Hasonló bejegyzések