Hogyan segíti a cég működését az alközpont?

Munkahelyeden főleg telefonon tartjátok a kapcsolatot az ügyfelekkel? Sok hívás érkezik a pénzügyre, vagy az értékesítésre? Esetleg ügyfélszolgálat működik nálatok? A legtöbb cég mindennapjai során előfordul, hogy a hívásokkal járó folyamatok nehezen kezelhetővé válnak.

Tudunk erre egy megoldást, ami egyidejűleg több hívás kezelésére alkalmas, ezáltal biztosítva, hogy ne veszítsük el az ügyfelet. Hogyan érhetjük el a telefonos alközpont segítségével, hogy ne legyen foglalt vonal?

Először is az alközpont a megfelelő helyre irányítja az ügyfelet. Tegyük fel, hogy az értékesítéssel kapcsolatos információra váró ügyfél hívása a pénzügyön csörög, ahol a kolléga jelzi, hogy továbbítja az értékesítés felé a megkeresést. Értékesítő kollégánk viszont aznap bokros teendői mellett nem ér rá visszahívni az ügyfelet, miközben, ha az alközpont eleve az értékesítésre ossza ki a hívást, időt spórolhatunk a teljes folyamaton, valamint ügyfelünk is elégedett.

alközpont működése

Ha mégis az illetékes területre érkezik a hívás, ahol viszont már egy másik beszélgetés zajlik, az alközpont átirányítást végezhet egy mobilra, esetleg hangpostán keresztül biztosíthat lehetőséget az üzenethagyásra.

Plusz egy előny, hogy ha ügyfélszolgálatunkon alkalmazzuk az alközpontot, az egy csoportba tartozó munkatársak között egyenlő mértékben oszlik meg a terhelés, ráadásul lehetőségünk van statisztikák, kimutatások készítésére is. Míg például, ha céges mobilokat tartunk fenn, a hónap végén kapunk egy összesítőt, mely tartalmazza az adott időszakra vonatkozó kiadásokat, de semmi mást. Az alközpontunkhoz kapcsolódó felhőben tárolt adatokból pedig akár napos bontásokban készíthetünk kimutatásokat, látjuk például, hogy mely napokon történik a legtöbb megkeresés, illetve ezek mekkora időtartamot ölelnek fel.

Oszd meg cikkünket a kedvenc csatornádon, vagy küldd el az ismerőseidnek!

Twitter
Pinterest
Facebook
LinkedIn

Hasonló bejegyzések