Világjárvány -> Felhőszolgáltatás

Az utóbbi években egyre inkább megnövekedett a kereslet a felhő alapú szolgáltatások iránt. Számos cégnél viszont még a tavalyi év elején is úgy gondolták, hogy van idő az átállásra, és nem kezdték el előkészíteni a folyamatot, márciusban pedig hirtelen kellett egyik napról a másikra megoldást találni a kollégák távmunkavégzésére. Már az első hullám során megfigyelhettük azt a tendenciát, hogy azoknak a cégeknek, akik korábban is nyitottak voltak erre a megoldásra, sokkal könnyebb dolguk lett, akár a mindennapok feladatairól, akár a hosszabb távú piaconmaradásról van szó.

Talán te is érzed már, hogy nem érdemes tovább várni a felhő alapú szolgáltatások bevonásával a mindennapi munkába, különösen, hogy a válság következményei által megismert új megoldások ezek után mindennapos szokássá válnak életünkben, például a videókonferencia, mint elfogadott kommunikációs módszer a kis- és középvállalatok között, de többek közt a távoktatást támogató eszközökre is folyamatosan szükség lesz. A pandémián túl is.

felhő szolgáltatás

Aki felkészülten várta a járvány hullámait, vagy gyorsabban tudott alkalmazkodni a helyzethez, ma már nem azt keresi, hogy hogyan tartsa életben a céget, hanem fejlődni szeretne. A gyarapodás egyik legfontosabb záloga a működőképes távmunka biztosítása. A nagyobb cégek kétharmada, a kisebbeknek pedig fele számol be arról, hogy általánosságban véve nőtt a produktivitás, és hatékonyság a táv- és videókonferenciát segítő eszközök alkalmazásával. Itthon a járványhelyzet előtt nem volt olyan jelentős kultúrája a távmunkavégzésnek, de ma már sokkal többen látják az előnyeit.

A távmunkavégzést és felhő alapú kommunikációt támogató eszközök, e-CRM rendszerek, felhő alapú tárhelyszolgáltatások, munkafolyamat támogató eszközök, irodai alkalmazások egyre inkább megkerülhetetlen részeivé válnak a cégek mindennapos életének, nem érdemes tehát tovább halogatni a bevezetésüket.

Oszd meg cikkünket a kedvenc csatornádon, vagy küldd el az ismerőseidnek!

Twitter
Pinterest
Facebook
LinkedIn

Hasonló bejegyzések