Wifije van otthon? Ezzel az olcsó kütyüvel elintézheti, hogy kb. sose szakadjon meg

Mennyivel kényelmesebb lenne az élet, ha a wifi leállása vagy a netkapcsolat lassulása esetén semmit sem kellene tennünk, és minden azonnal, magától javulna meg. Van már erre megoldás.

Amennyire jellemző, hogy időnként elakad a wifi-hálózaton az internetkapcsolat, annyira gyakori, hogy a router újraindítása megoldja a dolgot. Az viszont már gondot jelenthet, ha a router nem kényelmesen elérhető helyen van, vagy ha például az újraindításához fel kell ébreszteni az érintett szobában alvó családtagot.

A problémára már régóta létezett kényelmes megoldás (pl. ResetPlug), de most már az eddigi eszközök árának töredékéért is kapni ilyesmi kütyüt. AWiReboot nevű szerkezetet a router áramellátására kell rákötni, a pendrive jellegű kis készülék beékelődik a netelosztónk és annak áramforrása közé.

A pofonegyszerű “beszerelés” után a kütyü figyeli a wifi működését, és ha a netkapcsolat leáll, vagy valamilyen okból az átlagosnál jóval lassabbá válik, akkor automatikusan megszakítja egy pillanatra az áramellását – ezzel újraindítja a routert. Így technikailag, persze, megszakad a netkapcsolat, de mire elkezdenénk panaszkodni rá, már jó eséllyel helyre is áll az internet.

Az 50 dollár helyett egy ideig 25 dollárra árazott WiRebootot mindössze 3 plusz dollárért szállítják itthonra házhoz, így a kütyü 8 ezer forintba sem kerül.

(forrás: hvg.hu)

Oszd meg cikkünket a kedvenc csatornádon, vagy küldd el az ismerőseidnek!

Twitter
Pinterest
Facebook
LinkedIn

Hasonló bejegyzések