Ez az eszköz megmutatja, valójában mit is lélegzik be

A közösségi finanszírozás keretében gyűjti a pénzt egy ügyes kis eszköz, amelyik leleplezi a láthatatlant, azaz azt, hogy valójában mi kerül a tüdőnkbe.

Nehéz eldönteni, milyen a levegő, amelyet belélegzünk, azonban a Sprimo nevű eszköz ezt egyszerűen megmutatja.

A mindössze negyed gyufásdoboznyi eszköz a Kickstarteren gyűjti a pénzt, és arra hivatott, hogy analizálja a körülötte lévő levegőt (nem ez az első ilyen eszköz, azonban méreteiben mindenképpen a legkisebb). A levegő analizálását bárhol, bármikor képes megtenni, legyen szó beltérről vagy a szabad levegőről.

A használatához rá kell csatlakoztatnunk az okostelefonunkra, és természetesen le kell tölteni egy kapcsolódó appot. A Sprimóba integrált „élvonalbeli” gázérzékelő technológia több ezer illékony szerves vegyületet képes felismerni. A hozzá tartozó alkalmazás pillanatok alatt visszatér az értékeléssel (mutatja, milyen anyagok vannak a levegőben), sőt színkóddal is tájékoztat a levegő minőségéről. Emellett a levegő hőmérsékletet és páratartalmát is mutatja.

© Kickstarter/Primo Labs

Ha kellően sokan használják a Sprimót, akkor akár interaktív térkép is készülhet a helyi és a regionális szintű levegőminőségről.

© Kickstarter/Primo Labs

Az első változat még csak iPhone-okkal működik, de már készül az androidos fejlesztés. A korai támogatók mindössze 20 dollárért (nem egészen hatezer forint) kaphatják meg a Sprimót, a kiskereskedelmi ára ennek a duplája lesz. Júliustól szállítják.

(forrás: hvg.hu)

Oszd meg cikkünket a kedvenc csatornádon, vagy küldd el az ismerőseidnek!

Twitter
Pinterest
Facebook
LinkedIn

Hasonló bejegyzések