Ez a telefon állítólag most a világ legbiztonságosabb mobilja

Elkészítette nagyon biztonságos telefonjának új, fejlettebb verzióját a Bittium. A készüléket úgy állították be, hogy a rajta tárolt adatok soha nem kerülhetnek rossz kezekbe – legalábbis a gyártó szerint.

A közösségi oldalakon történt különféle incidensek miatt egyre többen féltik személyes adataikat, melyeket sokan – nagyon nem jól – mobiljukon is őriznek. Bár léteznek alkalmazások, amikkel titkosíthatók az ilyen információk, a Bittium szerint gyökerestül kell kezelni a gondot, méghozzá egy erre kitalált eszközzel. A finn cég ezért készített egy telefont, amit úgy jellemeznek,

mint a világ legbiztonságosabb okoseszköze.

A Tough Mobile 2-t többrétegű biztonsági struktúrával látták el, amely a készüléken tárolt adatokat a szokásosnál sokkal komolyabb szinten védi. Ugyan Android fut rajta, de erre maximum a logóból lehet következtetni: a rendszert ugyanis átalakították, a forráskódjába pedig a jobb adatvédelmet szolgáló funkciókat építettek. Még egy különleges ellenőrző program is került bele, amely a rendszer indításakor, a használatba vétel előtt fut le a készüléken. Egy másik funkció pedig gombnyomásra képes tiltani a mikrofont, a Bluetooth-t és a szenzorokat. A mobilt bár hétköznapi használatra ajánlja a Bittium, annak sem kell aggódnia, aki munkájához vásárolna belőle: a beépített biztonsági megoldások a céges információkat is megfelelően őrzik.

legbiztonságosabb mobil

Mivel a mobil tervezésekor elsősorban a biztonságra gyúrtak rá a fejlesztői, hardvere nem épp csúcskategóriába illő: hátulsó kamerája 12, az elülső 5 megapixeles, akkumulátora pedig mindössze 3000 mAh. A motorháztető alatt a Snapdragon egyik régebbi, 670-es processzora rejtőzik. Ugyanakkor két SIM kártyát is képes kezelni, van benne segélyhívó, valamint víz- és porálló.

A mobil már előrendelhető, a gyártó oldalán lévő árcédula szerint 1550 eurót, azaz kb. 510 ezer forintot kérnek érte. Hiába, a biztonság drága mulatság.

(forrás:hvg.hu)

Oszd meg cikkünket a kedvenc csatornádon, vagy küldd el az ismerőseidnek!

Twitter
Pinterest
Facebook
LinkedIn

Hasonló bejegyzések