Drága lesz a Google új telefonja

Az Apple és a Samsung példáját követi a cég, az 1000 dolláros kategória jelenik itt meg.

Az idei iPhone okostelefonok hivatalos bemutatója alatt sokakból ellenérzést váltott ki, hogy a tizedik évfordulóra készülő iPhone X 999 dolláros áron jelenik majd meg, bár ez nem sokkal haladja meg a Samsung aktuális zászlóshajójának (a Galaxy Note 8) árát. A jelek szerint a Google új fejlesztése is ebben a kategóriában tanyázik majd, legalábbis a nagyobb kivitelben és nagyobb tárolót kínáló változat esetében ez fog megvalósulni.

Az új Pixel 2 és Pixel 2 XL típusokról már korábban kiszivárgott, hogy a Google október elejéntervezi ezek hivatalos bemutatóját, azonban a hardveres specifikáció főbb pontjai sem maradtak előttünk ismeretlenek. Most a készülékek fehér és fekete változata bukkant fel néhány képen, amelyet a hivatalos ár egészít ki, így kiderült, hogy bár az eredeti Pixel XL 2016 folyamán még 769 dolláros áron startolt el, ez idén a 64 GB-os példány esetében 849 dollárra ugrik, a 128 GB-os belső tárolót kínáló változat azonban még ennél is drágább lesz, hiszen ennek ára 949 dollár – ez már nem sokkal marad el az Apple esetében látott horribilis szinttől. Azt is megtudhattuk, hogy a Pixel 2 XL lesz a hivatalos név, vagyis az alap változat valóban a Pixel 2 névre hallgat majd.

Ami a várható hardvert illeti, itt az XL esetében egy 6 hüvelyk körüli érintőképernyőre számíthatunk, amely az előlapi keret szinte teljes száműzésével áll majd rendelkezésünkre. Ehhez a Snapdragon 835 chip, legalább 4 GB memória, egy csúcskategóriás hátoldali kamera, a már említett, két opciót kínáló belső tárolók, valamint további, hasonlóan kellemes komponensek csatlakoznak majd. Az alap változatnál a várható ár mellett egy harmadik, kékes árnyalatot kínáló példány bukkant még fel, bár ez utóbbi inkább kékesszürkeként jellemezhető.

Ahogy említettük, a Google saját eseménye október elején, egészen pontosan október 4-én esedékes, erre már nem kell sokat várnunk.

(forrás:sg.hu)

Oszd meg cikkünket a kedvenc csatornádon, vagy küldd el az ismerőseidnek!

Twitter
Pinterest
Facebook
LinkedIn

Hasonló bejegyzések